Overheid & publieke sector

Ik wil gevallen van carrouselfraude, offshore fraude, winstverschuiving en belastinggrondslagerosie tegengaan

Belastingen & heffingen

 

Btw-carrousels behoren tot de meest voorkomende vormen van fraude waarmee de overheid te maken krijgt. Helaas houdt de georganiseerde misdaad zich hier maar al te graag mee bezig. Het is dus geen wonder dat de strijd tegen carrouselfraude een absolute prioriteit is voor de controlerende instanties.


Bij btw-fraude brengt een ondernemer voor geleverde goederen of diensten btw in rekening bij zijn afnemers, die vervolgens niet aan de belastingdienst wordt afgedragen. De samenwerking met Dun & Bradstreet en een specifieke overheidsinstantie resulteerde in de ontdekking van veel gevallen van carrouselfraude, maar ook van offshore fraude, winstverschuiving en grondslagerosie. Het resultaat is een vermindering van ongeveer 90 procent in de verliezen van de overheid.

 

Identiteitsdiefstal

In de afgelopen jaren is het aantal frauduleuze belastingaangiften als gevolg van identiteitsdiefstal gestaag toegenomen. Belastingdiensten kunnen jaarlijks mogelijk miljarden uitgeven aan frauduleuze teruggaven die het gevolg zijn van aan belastingen en toeslagen gerelateerde identiteitsdiefstal. Ondanks de inspanningen om identiteitsdiefstal te voorkomen, zoals het verhogen van het aantal toegewijde medewerkers om frauduleuze aangiften te voorkomen, blijft deze bijzondere vorm van fraude een enorme uitdaging en kostenpost voor de belastingbetaler.

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingnl@dnb.com

010 - 710 95 60

Request a 2 week free Trial!

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >