Governance, Risk en Compliance

Hoe kan ik de belanghebbende (UBO) vaststellen bij complexe wereldwijde organisatiestructuren?

Misschien is het vaststellen van de uiteindelijke belanghebbende (UBO) wel de grootste uitdaging binnen uw CDD proces. Zeker in deze periode waarin bedrijven de structuur van hun organisatie zodanig proberen in te richten dat hun organisatie er het meeste baat bij heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van belastingafdracht.

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De database van D&B is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van uw zakenpartners, variërend kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen.

Bij D&B ontwikkelen we steeds nieuwe tools en manieren om de informatie over eigendomsstructuren te achterhalen en u te helpen om de weg naar de uiteindelijke belanghebbende te vinden. Vaker en sneller dan ooit tevoren.

  • Wij verzamelen en beheren aandeelhoudersinformatie in honderden landen. Vervolgens maken we de analyse van deze informatie eenvoudiger door:
  • Visualisatie van eigendomsstructuren
  • De mogelijkheid om zelf aandeelhouders/belanghebbenden toe te voegen aan eigendomsstructuren en te refereren aan eigen informatiebronnen, voor totale transparantie en auditdoeleinden
  • Bij D&B kunt u de volledige gegevens over eigendom, soorten aandeelhouders en percentages opvragen over meer bedrijven in meer landen dan bij elke andere aanbieder van wereldwijde bedrijfsinformatie.
  • Stel 'ultimate benificial ownership' (UBO) vast

We weten dat dit proces zeer tijdrovend kan zijn en dat het ingewikkeld is om alle onderlinge relaties tussen bedrijven, mensen en netwerken vast te stellen. Daarom bieden wij analyse- en onderzoekstools waarmee u die relaties en de 'ultimate benificial ownership' (UBO) kunt vaststellen, zodat u niet zelf in allerlei verschillende bronnen hoeft te duiken. Dit bespaart u tijd en geld en mogelijk ook het aantal entiteiten dat u moet controleren.

D&B helpt u met de volgende producten

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingnl@dnb.com

010 - 710 95 60

Request a 2 week free Trial!

Klantcases

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >