Overheid & publieke sector

Ik wil transparantie van betrouwbare handelaren faciliteren

De snelle ontwikkeling van informatie- en communicatietechnologie zorgt voor een sterk verbonden internationaal handelsklimaat, wat op zijn beurt tot gevolg heeft dat ook de taken en verantwoordelijkheden van douane-instanties veranderen. Nu de wereldwijde goederenstromen in 2015 naar verwachting zullen groeien [Whitepaper Global Trade 2020], heeft de handel behoefte aan ondersteuning, met name door de handelsafspraken aan te passen en nieuwe handelsovereenkomsten vast te leggen. 

Whitepaper Global Trade 2020: 

 

Deze nieuwe handelsprocedures hebben een tweeledig doel - de groei van wereldwijde goederenstromen faciliteren en de risicogebieden markeren. Als douanekantoren evenwel optimaal gebruikmaken van een reeks normen - in het bijzonder rondom het gebruik van de unieke identificatiecode- kunnen ze meer connectiviteit met andere douane-instanties bereiken - evenals connectiviteit met alle spelers in het veld van het mondiale handelsstelsel.

Dun & Bradstreet ondersteunt

Efficiënte wereldwijde handel door een grotere transparantie van alle leden van het totale handelsstelsel - van fabrikanten, verladers en truckers tot douane-instanties over de hele wereld - en biedt een mechanisme om de handel te analyseren en de informatie te delen.

 • TTIP

  De huidige TTIP (Transatlantic Trade Investment Partnership) onderhandelingen bieden veel mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van regelgeving, landbouw, financiële diensten en het vrije verkeer van gegevens.

 • Wereldwijde Supply Chain Veiligheid

  Het evenwicht vinden tussen het faciliteren van legitieme handel en de risico’s beperken.

 • Informatie gebaseerd risicobeheer

  De Wereld Douane Organisatie (WDO) pleit voor een op informatie gebaseerd risicobeheer, waarbij douanekantoren de benodigde capaciteiten ontwikkelen om proactieve in plaats van slechts reactieve maatregelen te treffen ter beperking van de risico’s.

 • Wereldwijde handelsecosysteem

  Consistente en nauwkeurige gegevens – samengevoegd tot bruikbare inzichten – zijn de hoeksteen van handelsfacilitering en de veiligheid van de toeleveringsketen.

 • Betere samenwerking door het delen van gegevens

  Om een grotere connectiviteit onder douane-instanties en alle deelnemers aan het mondiale handelsstelsel te bevorderen, dient er onderling overeengekomen dataformaten, standaarden en protocollen te worden vastgesteld die de uitwisseling van informatie vergemakkelijken.

 • De waarde van een door data geinspireerde organisatie

  Douanekantoren die transformeren in een op data gebaseerde organisatie kunnen de efficiëntie en transparantie bevorderen in de gehele overheidssector - en in het gehele mondiale handelsstelsel.

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingnl@dnb.com

010 - 710 95 60

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >