Overheid & publieke sector

Ik wil eventuele banden met criminele activiteiten blootleggen

Wetshandhaving

 

Wetshandhavingsinstanties worden in hun onderzoek naar criminele activiteiten geconfronteerd met een aantal uitdagingen. Beslissingen moeten worden genomen in real-time, en onderzoek levert vaak ontbrekende of gedateerde informatie op. Voor een effectieve bestrijding van de criminaliteit en om bedreigingen adequaat te identificeren, moeten douane-instanties zorgen dat de hooiberg snel slinkt en dienen ze hun onderzoeken te bespoedigen.

Dun & Bradstreet

kan wetshandhavingsinstanties helpen met ‘Intelligence-Led Policing’. Met de toegang tot wereldwijde bedrijfsinformatie en voorspellende analytics, kunnen instanties bedrijven en leidinggevenden snel en effectief identificeren - en eventuele banden met criminele activiteiten blootleggen.

 • Handhaving geleid door informatie

  Vandaag de dag is het van belang dat douane-instanties systematisch up-to-date informatie integreren om onderzoek te bespoedigen en mogelijke illegale activiteiten aan het licht te brengen.

 • Voorspellend handhaving van de wet

  Politie van vandaag de dag is naast traditioneel onderzoek tevens belast met het voorkomen en het terugdringen van de criminaliteit. Door verschillende databronnen te gebruiken en hieruit verborgen inzichten naar boven te halen, kunnen zij op criminele activiteiten anticiperen, reageren en deze zelfs voorkomen.

 • Inzicht in concernrelaties

  Het is een noodzakelijke, maar uitdagende taak om de weg te vinden in de enorm complexe ketens van eigendom en affiliatie die terrorisme of andere schadelijke activiteiten financieren. Het vereist up-to-date informatie die banden tussen bedrijven en leidinggevenden duidelijk markeert.

 • Lege vennootschappen identificeren

  Lege vennootschappen zijn fictieve bedrijven, opgezet met als enig doel het plegen van fraude. De recente toename van het aantal lege BV's bewijst hoe lastig het is om deze te ontdekken. Criminelen gebruiken deze illegale bedrijven om geld wit te wassen, belasting te ontduiken of terroristische activiteiten te financieren.

 • Niet toewijsbare opensource-data

  Wetshandhavers hebben meer informatie nodig dan een algemene zoektocht op het internet oplevert. Ze hebben behoefte aan meerdere lagen bruikbare informatie, die in real time kan worden geraadpleegd.

 • Door data geinspireerde organisatie

  Ministeries die transformeren in door data geinspireerde organisatie kunnen de efficiëntie en transparantie bevorderen in de overheids-sector. Hiervoor hebt u data nodig die consequent wordt verzameld, opgeslagen en gebruikt. Met analytics verkrijgt u inzichten om bedrijfskritische problemen op te lossen.

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingnl@dnb.com

010 - 710 95 60

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >