Risk Management

Ik wil de risico’s bij prospects inschatten

Als een nieuwe klant zich aandient, dan moet snel een aantal zakelijke beslissingen worden genomen. Gaat u de klant accepteren? Kunt u de klant op krediet leveren en op welke voorwaarden? Betrouwbare informatie over uw zakenrelaties is essentieel om de juiste keuzes te maken.

 
Weet met wie u zaken doet!

Het is van groot belang om continu goed zicht te hebben op de financiële gezondheid van uw klanten. Zakelijke beslissingen zijn vaak gebaseerd op twee dingen: intuïtie en de juiste informatie. Intuïtie laten we graag aan u over, maar betrouwbare informatie over uw zakenrelatie, dat is de expertise van D&B. Wat weet u eigenlijk over uw nieuwe klant? Is de onderneming in kwestie ‘gezond’? Hoe groot is de kans op een faillissement? Zal er op tijd betaald worden? Hoe zit het met de kredietwaardigheid? De wereldwijde database van D&B geeft antwoord op deze vragen. De database bevat betrouwbare informatie over meer dan 200 miljoen bedrijven. Deze bedrijfsinformatie helpt u de juiste beslissingen te nemen om afschrijvingen te voorkomen en uw DSO te verlagen.

 • Acceptatie proces

  Neem snelle, goed onderbouwde en consequente beslissingen in het acceptatieproces voor nieuwe klanten.

 • Kredietlimiet

  De beslissing een nieuwe klant op krediet te gaan leveren en tegen welke voorwaarden neemt u makelijker als u informatie heeft over de kredietwaardigheid.

 • Afschrijvingen

  Voorkom afschrijvingen als gevolg van een faillissement door nieuwe klanten goed te screenen voor u ze accepteert. Neem gepaste maatregelen voor hoog risico klanten.

 • Credit marketing

  Spendeer uw marketinggeld alleen aan financieel gezonde prospects en voorkom acceptatie problemen, afschrijvingen en wanbetalingen.

D&B helpt u met de volgende producten

 • DNBi

  DNBi is niet alleen maar een betere manier om kredietrisico te beheren, het is een geheel nieuwe aanpak om informatie te verkrijgen, te gebruiken en te delen om zo nog nauwkeuriger en efficiënter te werken.

  Lees meer over DNBi
 • Global Decision Maker

  Met Global Decision Maker neemt u geautomatiseerd snelle en consistente beslissingen gebaseerd op betrouwbare informatie. U implementeert uw eigen beslissingsstrategie in een online applicatie.

  Lees meer over Global Decision Maker
 • DBAI

  Via DBAI heeft u toegang tot de wereldwijde databank van D&B met informatie over meer dan 230 miljoen bedrijven. De rapporten helpen u om dagelijkse kredietbeslissingen te nemen, de financiële kracht van een bedrijf te analyseren en om commerciële mogelijkheden te ontdekken.

  Lees meer over DBAI
 • D&B Director Check

  Voor het nemen van een kredietbeslissing over kleinere organisaties kan het in bepaalde gevallen nuttig zijn om naast de kredietwaardigheid van het bedrijf, ook de kredietwaardigheid van de directeur/eigenaar te controleren.

  Lees meer over D&B Director Check
 • MKB Score

  Bij bedrijven in het MKB is duidelijkheid over de kredietwaardigheid niet altijd vanzelfsprekend omdat ook de financiële gezondheid van de eigenaar zelf een grote rol speelt. D&B ontwikkelde speciaal hiervoor een MKB Score.

  Lees meer over MKB Score
 • D&B Producten

  Lees meer over D&B Producten

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingnl@dnb.com

010 - 710 95 60

Klantcases

 • Global Decision Maker is een innovatief staaltje maatwerk

  Global Decision Maker is een innovatief staaltje maatwerk
  bekijk de case

 • Mede door Portfolio Manager schrijven wij nagenoeg niets af aan slechte debiteuren

  Mede door Portfolio Manager schrijven wij nagenoeg niets af aan slechte debiteuren
  bekijk de case

 • ABN AMRO Lease services it’s customers effectively and efficiently with the help of D&B

  ABN AMRO Lease services it’s customers effectively and efficiently with the help of D&B
  bekijk de case

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >