06-05-2011

MKB Score - meer inzicht in de kredietwaardigheid van MKB-bedrijven

Bij bedrijven in het MKB is duidelijkheid over de kredietwaardigheid niet altijd vanzelfsprekend omdat ook de financiële gezondheid van de eigenaar zelf een grote rol speelt. D&B ontwikkelde speciaal hiervoor een MKB Score. De ideale combinatie van bedrijfs- en consumenteninformatie.

Wist u dat het Nederlandse bedrijfsleven voor maar liefst 70 procent eenmanszaken, VOF's en kleinere BV's bestaat? De kans is dus groot dat ook u een groot deel van uw omzet uit deze groep haalt. Zeker in deze groep is duidelijkheid over de kredietwaardigheid niet altijd vanzelfsprekend. U heeft natuurlijk de traditionele bedrijfsinformatie beschikbaar. Maar bij bedrijven in het MKB speelt ook de financiële gezondheid van de eigenaar zelf een grote rol. En als die eigenaar als consument bekend staat als kredietwaardigheid, betekent dat nog niet dat zijn bedrijf automatisch een ideale handelspartner voor u is. Wat u eigenlijk nodig heeft, is inzicht in het risico van het bedrijf en van de eigenaar of directeur.  En dat is precies wat D&B en RiskSolutions bieden met de MKB Score. De MKB Score combineert de uitgebreide bedrijfsinformatie die u gewend bent van D&B met de consumentendata van RiskSolutions.

Binnen de MKB Score worden de data van D&B en RiskSolutions geanalyseerd en gecombineerd. De score beoordeelt bedrijven op typische bedrijfselementen als betalingservaringen, ouderdom en sector, maar ook op consumentengegevens zoals de kredietwaardigheid van de eigenaar en gegevens over woning en schuldsaneringen.

De MKB Score is beschikbaar via D&B's nieuwe credit management platform DNBi, maar is ook beschikbaar als maatwerk.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >