13-05-2011

Nederlandse Credit Managers Index na meer dan een jaar hoger dan 60.

De CMI index voor april 2011 komt uit op 60,3. Met deze uitkomst is voor de zevende maand op rij een opgaande trend waarneembaar. Het is een teken van herstel van de Nederlandse debiteur.

 
In april blijkt dat het economisch herstel stevig doorzet, opvallend is de sterke toename van omzet en nieuwe kredietwaardige klanten die vervolgens ook nog eens sneller betalen. Hieraan kan worden gezien dat de Nederlandse debiteur weer meer dan gezond is. Dit blijkt uit de cijfers van de Nederlandse Credit Managers Index die BurlinQ vandaag publiceert.

De gecombineerde index voor april 2011 komt uit op 60,3 (een uitkomst hoger dan 50 indiceert een groeiende economie, lager dan 50 indiceert een krimpende economie). Met deze uitkomst is voor de zevende maand op rij een opgaande trend waarneembaar. De index stond begin 2010 op 51,2. Credit managers signaleren op basis van de afgelopen zeven maanden dat het economische herstel doorzet.

Uit de index blijkt dat de omzet van het Nederlands bedrijfsleven stijgt. Deze stijging komt vooral door een toename van nieuwe maar vooral ook kredietwaardige klanten. Tegelijkertijd zien we ook dat wij het vele malen beter doen dan de UK die nog te maken heeft met de (uitlopers) van de crisis. De initiatiefnemers van de CMI in Nederland werken aan een Europese index, de eerste samenwerking met de UK is inmiddels een feit. Binnekort volgen ook Duitsland en Belgie.

Over de Credit Managers Index

De CMI data is in april 2011 verzameld. Dit is de zevende publicatie die is gebaseerd op een maandelijkse anonieme enquête onder credit managers. De gecombineerde index wordt maandelijks gepubliceerd. De enquête vraagt deelnemers om op te geven of ze verbetering, verslechtering of geen wijziging zien in verschillende gunstige en ongunstige factoren. De methodiek en factoren zijn afgestemd op de sinds 2003 beproefde methode van de NACM, de Amerikaanse uitgever van de Credit Managers Index. Na een samenwerking met de NACM in de US is inmiddels ook een samenwerking aangegaan met ICM in de UK met als doel om binnen een jaar te kunnen komen met een Europese index.

Klik hier voor meer informatie en deelname. D&B is één van de supporters van de Credit Manager Index.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >