28-07-2011

Wijziging KvK registratienummers

In juli heeft de KvK haar 12-cijferige nummer veranderd naar een 8-cijferig nummer. De laatste vier cijfers zijn verdwenen. In de plaats daarvoor is het 12-cijferig vestigingsnummer gecreëerd. Daarnaast is voor elke rechtspersoon het RSIN geïntroduceerd.

 
Om te voldoen aan de Europese richtlijnen, die stellen dat de transparantie op de registratie van ondernemingen vergroot moet worden, heeft de KVK het vestigingsnummer bedacht.
De KvK gaat naast het KvK nummer zowel het bedrijf (de rechtspersoon) registreren als een uniek nummer toekennen aan een vestiging. Voordeel van dit unieke nummer per vestiging is dat wanneer er een overdracht plaatsvindt van de vestiging, het vestigingsnummer behouden blijft.

De KvK registreert nu dus drie items:
Wie > de rechtspersoon > RSIN nummer
Wat > de inschrijving > KvK nummer
Waar > de vestiging > Uniek Vestigingsnummer

D&B kan bedrijven ondersteunen in deze verandering door te helpen met het omnummeren van klant- en leveranciersdata.  

Met 3 verschillende pakketten kunt u uw gegevens updaten en verrijken. U levert uw klantgegevens aan met de oude KvK nummers en/of adresgegevens en binnen een week leveren wij de nieuwe gegevens aan u terug. Dit kan al vanaf € 250,-.

Heeft u interesse in het opschonen van uw gegevens? Neem dan contact op met D&B en vraag naar de mogelijkheden en kosten.

Tel: 010-7109560
Email: marketingnl@dnb.com

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >