12-09-2011

Faillissementen in augustus stabiel

Het aantal faillissementen in augustus was met 576 slechts een fractie lager dan in augustus 2010 (-1%). 

In de zomermaanden juli en augustus was nauwelijks sprake van herstel. Het aantal faillissementen lag slechts 3% lager dan in 2010. Het voortschrijdend gemiddelde over 3 maanden lat wel duidelijk een dalende trend zien en ligt nu op het laagste niveau van 2011. Klik hier voor een overzicht van de faillissementstatistieken per maand.

 
Provincies

 
Net als in juli waren er in de provincies Groningen en Zeeland forse dalingen. Ook Flevoland en Noord-Holland kenden een behoorlijke daling. De grootste stijging was te zien in Friesland, op enige afstand gevolgd door Drenthe. Flevoland en Drenthe waren de provincies met relatief gezien (afgezet tegen het totaal aantal bedrijven in de provincie) de meeste faillissementen. In Zeeland gingen relatief weinig bedrijven failliet. Hieronder een overzicht van de ontwikkeling per provincie ten opzichte van 2010:

Friesland 78%
Drenthe 38%
Limburg 18%
Overijssel 17%
Utrecht 17%
Noord-Brabant 11%
Zuid-Holland -2%
Gelderland -3%
Noord-Holland -14%
Flevoland -29%
Zeeland -44%
Groningen -60%

 
Sectoren


Na de forse stijging binnen de Horeca in juli, was de maand augustus een stuk beter voor deze sector met een daling van -22%. Ook in de sector Transport een opvallende daling. De grootste stijging vond plaats in de Bouw. In de Bouw en in de Industrie vonden relatief gezien (afgezet tegen het totaal aantal bedrijven in de sector) de meeste faillissementen plaats.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >