18-11-2011

Aantal faillissementen in Oktober stabiel

In Oktober lag het aantal faillissementen op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar. Ook ten opzichte van augustus en september dit jaar is het aantal stabiel gebleven.

Geen sprake dus van herstel, maar ook niet van een verslechtering. Het voortschrijdend gemiddelde over 3 maanden ligt net als in september iets boven het niveau van vorig jaar. Klik hier voor een overzicht van de faillissementstatistieken per maand.

 
Provincies

 
Er zijn grote verschillen tussen de provincies. In Flevoland, Overijssel en Utrecht was er sprake van een forse daling terwijl in de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg juist een flinke stijging van het aantal faillissementen te zien was. Hieronder een overzicht van de ontwikkeling per provincie ten opzichte van 2010:

Zeeland 80%
Noord-Brabant 41%
Limburg 34%
Groningen 16%
Drenthe   7%
Zuid-Holland -1%
Noord-Holland -2%
Gelderland -3%
Friesland -20%
Utrecht -26%
Overijssel -34%
Flevoland -42%

 
Sectoren


De horeca was in oktober opnieuw de sector met de grootste stijging. In de industrie, de zakelijke dienstverlening en de cultuur sector vonden minder faillissementen plaats dan vorig jaar. In de Bouw vonden relatief gezien (afgezet tegen het aantal bedrijven) de meeste faillissementen plaats in oktober

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >