07-02-2011

In de spotlight: Customer Service Nederland

Wellicht heeft u al eerder contact met een van hen gehad. De teamleden van Customer Service. Klantvriendelijk, servicegericht en probleemoplossend. Dat zijn de kernwaarden van onze Customer Service. Maar wat doen ze precies? En wie zijn het?

Wat?
De zes service consultants en hun leader zijn in het eerste contactpunt voor klanten bij vragen over de producten van D&B. Zij proberen problemen zo snel mogelijk op te lossen en vragen indien mogelijk direct te beantwoorden. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld als een onderzoek ingesteld moet worden, dan komen ze er zo snel mogelijk op terug. Zo streeft Customer Service er naar om alle vragen over Nederlandse rapporten (per e-mail of telefonisch), direct of maximaal binnen 3 werkdagen te beantwoorden. Vragen die betrekking hebben op rapporten over de grens, worden beantwoord nadat een onderzoek is uitgezet bij onze collega’s van D&B in het desbetreffende land. Per land geldt een eigen maximale responsetijd. Zo geldt voor Rusland een maximum van 4 dagen, voor Duitsland 3 dagen en bijvoorbeeld voor Israël 6 tot 10 dagen.

Binnen D&B fungeert Customer Service als spin in ’t web, zij zijn degenen die met iedereen contact hebben. Met klanten, account managers, business consultants, marketing, trade, linkage, finance, data fulfillment; eigenlijk alle afdeling binnen D&B. Ons primaire doel is onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wie?
Billy Alj is leader van Customer Service. Samen met zes service consultants probeert hij de klant te voorzien van de gevraagde informatie. Afgelopen periode is Billy druk bezig geweest met de lancering van onze Voice of the Customer survey waarvoor hij in Nederland het voortouw neemt. Zijn toekomstplannen bestaan uit het analyseren van de feedback uit de survey en het doorvoeren van de verbeterpunten binnen zijn team en daarnaast de inhoudelijke kennis van zijn service consultants verhogen door (interne) trainingen.

Jorgen Boone is senior service consultant en is eerste aanspreekpunt, wanneer Billy niet bereikbaar is. Jorgen zit al wat jaartjes bij D&B, zo heeft hij eerder op de afdeling Inside Sales gewerkt. Hij begrijpt hierdoor exact hoe alle D&B contracten in elkaar zitten.

Heather-Lee Koense is service consultant en tevens Winning Culture Index Champion. Dat houdt in dat zij zorgt dat iedereen binnen het team tevreden blijft. Haar sterke punten liggen op het financiële vlak nadat zij enige tijd als assistant controller heeft gewerkt. Ook relatiebeheer is iets wat zij als geen ander beheerst.

Monika Sharma is service consultant en brengt met haar marketingervaring vooral kennis mee over de werking van de Nederlandse scorecard en ze weet de D&B rapporten goed toe te lichten.

Rachel Alihusain is junior service consultant en sind kort bij D&B. Zij heeft veel ervaring als callcenter medewerker en weet als geen ander hoe klanten tevreden gesteld kunnen worden. Met haar resultaatgerichte aanpak, verzet zij bergen werk.

Shazia Bholai is service consultant/business analyst. Shazia is ons financieel wonder, vanuit haar eerder functie als back office medewerker bij D&B, kent zij alle achterliggende systemen en hoe onze scorecard is opgebouwd. Daarnaast weet ze de rest van het team telkens weer te voorzien van de juiste inhoudelijke informatie.

Roy Gesser is service consultant/linkage specialist en de “oudste” rot (meer dan 20 jaar D&B’er) binnen het Customer Service team. Vanuit zijn vorige functie als backoffice medewerker bij D&B, kan hij iedere vraag met betrekking tot bedrijfsstructuren beantwoorden.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >