03-01-2012

CMI (Credit Managers' Index): 2011 was een turbulent jaar

2011 was een turbulent jaar met een sterk negatieve trend in december. Net als vorige maand laat de Credit Managers' Index (CMI) weer een daling zien. De Overall Index is nog steeds positief maar de onderliggende trends zijn alarmerend.

Een aantal belangrijke Indices dalen zeer scherp: omzet (van 59,6 naar 46,7), afschrijvingen dubieuze debiteuren (van 46,2 naar 43,2) en kredietafwijzingen (49,0 naar 38,4). De kredietafwijzingen hebben daarmee een diepte record bereikt: nooit eerder was de index zo laag. De trend in het aantal faillissementen en schuldhulpverlening aanvragen is wat verbeterd maar blijft onder maat. Afgaande op de Credit Managers' Index was 2011 een turbulent jaar met een korte opleving in de eerste helft van het jaar en een sterk negatieve trend aan het einde. Het begin van 2012 belooft vooralsnog weinig positiefs voor de economie: de credit managers blijven zeer alert.

Over de Credit Managers' Index

De CMI data is in december 2011 verzameld. Dit is de twaalfde publicatie die is gebaseerd op een maandelijkse anonieme enquête onder credit managers. De gecombineerde index wordt maandelijks gepubliceerd. De enquête vraagt deelnemers om op te geven of ze verbetering, verslechtering of geen wijziging zien in verschillende gunstige en ongunstige factoren. De methodiek en factoren zijn afgestemd op de sinds 2003 beproefde methode van de NACM, de Amerikaanse uitgever van de Credit Managers' Index.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >