23-01-2012

Afname wereldwijde faillissementen ondanks de economische recessie

Het D&B country Risk Team heeft een nieuwe uitgave van de 'International Customer Insight (ICI)' gepubliceerd. Hierin wordt de wereldwijde ontwikkeling van het aantal faillissementen toegelicht.  Het rapport bevat een 'Global Insolvency Index' voor 29 landen.

Klik hier om het volledige rapport te lezen (pdf in het Engels)

 

In het derde kwartaal van 2011 daalde het aantal wereldwijde faillissementen, zoals gemeten door de 'D&B Global Insolvency Index', naar het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2007 ondanks toenemende signalen van een wereldwijde recessie. De 'D&B Global Insolvency Index' daalde van 95.8 in het tweede kwartaal naar 91.3.

Voor de eerste helft van 2012 wordt verwacht dat de wereldwijde economie steeds verder wordt afgeremd. Dit zorgt voor een toenemend faillissementenrisico in veel economieën. vooral in het Euro-gebied. Het risico zal vooral sterk toenemen in de landen die zijn getroffen door de euro-zone crisis (Ireland, Italy, Portugal and Spain) en in landen die nog herstellende zijn van een ernstige recessie (Hungary, Iceland). Aan de andere kant zorgt het herstel in Duitsland en Noorwegen voor een daling van het risico.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >