26-03-2012

Wereldwijde Faillissementen: Daling in het vierde kwartaal t.o.v. 2010

In het vierde kwartaal 2011 is de D&B Global Insolvency Index met 3,3% gedaald ten opzichte van 2010 (na een daling van 2,6% in het derde kwartaal). Dit is het gevolg van een groeiend herstel in een aantal economieën, vooral in de VS.

Ten opzichte van het derde kwartaal is de index gestegen naar 91.3 in Q4 (van 90.2 in Q3). Het niveau is wel aanzienlijk lager dan de piek van 104.9 in het eerste kwartaal van 2009 ten tijde van de wereldwijde recessie. 

Onze regionale data laat zien dat het aantal faillissementen is gestegen in alle regio's behalve in Noord Amerika en in Scandinavië, waar we een daliong zagen van respectievelijk 14,2% en 2,2%. Het aantal faillissementen steeg het meest in de 'Emerging markets', vooral in Azië (met uitzondering van China) waar er sprake was van een stijging van 13,7%, gevolgd door Oost Europa (+7,6%). In de Eurolanden was er een stijging van 2,2%, waarin de landen met hoge schulden als Portugal en Spanje de grootste bijdrage leverden. In Duitsland was er wel een daling. In de UK was er opnieuw een stijging als gevolg van de verslechterde economische situatie.

Klik hier voor het volledige rapport 'Global Business Failures' (Engelstalig).

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >