16-04-2012

50 procent marketingcampagnes weggegooid geld

Sales- en marketingactiviteiten leveren vaak teleurstellende resultaten op, omdat de helft van de ingeschreven Nederlandse bedrijven niet actief zaken doet. Dun & Bradstreet ontwikkelde SLiM, een marketingtool die onder meer inzicht geeft in de meest kansrijke prospects.

SLiM is een nieuwe tool op de Nederlandse markt. Björn van Raak, product manager bij Dun & Bradstreet: ‘Leadgeneratie campagnes slokken vaak een fors deel van het marketingbudget op. Juist in deze tijd moet elke cent goed worden besteed. Helaas is in veel gevallen vijftig procent van het budget weggegooid geld, omdat de geselecteerde bedrijven eigenlijk niet het juiste profiel hebben of helemaal niet actief zaken blijken te doen. Het resultaat is lage conversie en kwalitatief minder goede leads.’ SLiM bevat onder meer de door Dun & Bradstreet ontwikkelde Handelsindicator. Deze indicator laat zien of een bedrijf daadwerkelijk actief zaken doet.

Effectief prospecteren

SLiM is een nieuwe online tool op de Nederlandse markt om efficiënter en effectiever te prospecteren. Met een paar klikken ontstaat inzicht in de eigen positie en potentie binnen de concernstructuren van het bestaande klantnetwerk. ‘De tool bevat de juiste uitgebreide bedrijfsinformatie met unieke elementen als de handelsindicator (doet het bedrijf actief zaken) en een hoog risico indicator en blijft tegelijkertijd gebruiksvriendelijk,’ aldus Van Raak. SLiM biedt alle sales- en marketingmanagers de gelegenheid om met één tool te analyseren, segmenteren, selecteren en converteren. Dit vergroot de ROI op campagnes en zorgt ervoor dat budgetten goed worden besteed. Van Raak: ‘De data geëxporteerd uit SLiM, kan ook gemakkelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld het CRM-systeem te voeden met kwalitatieve informatie.’

Neem een voorproefje van SLiM via www.slimprospecteren.nl

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >