05-06-2012

CMI mei 2012: Liquiditeit bedrijven hard onderuit

Schuldencrisis slaat nu ook toe bij gezonde bedrijven.

De negatieve trend zet door en verdiept. In mei daalt de Credit Managers' Index (CMI) voor het eerst sinds vorig jaar september weer onder de kritische grens van 50 (van 52,2 naar 48,3). Een sterke daling. (een uitkomst hoger dan 50 indiceert een groeiende economie, lager dan 50 indiceert een krimpende economie).

Wat nu extra zorgen baart is dat zowel de omzet verwachting, als het vervallen saldo én de afschrijvingen dubieuze debiteuren sterk zijn verslechterd. Deze factoren hebben zeer grote impact op de toch al gespannen liquiditeit van de bedrijven. Als deze trend aanhoudt komen veel meer bedrijven, ook de bedrijven die nu nog gezond zijn, binnen enkele maanden in grote financiële problemen.


Over de Credit Managers Index

De CMI data is in mei 2012 verzameld. Dit is de zeventiende publicatie die is gebaseerd op een maandelijkse anonieme enquête onder credit managers. De gecombineerde index wordt maandelijks gepubliceerd. De enquête vraagt deelnemers om op te geven of ze verbetering, verslechtering of geen wijziging zien in verschillende gunstige en ongunstige factoren. De methodiek en factoren zijn afgestemd op de sinds 2003 beproefde methode van de NACM, de Amerikaanse uitgever van de Credit Managers Index. De CMI wordt uitgegeven door BurlinQ en Kwestplus en wordt ondersteund door een aantal toonaangevende bedrijven en instellingen in de sector zoals; Credittools, Creditexpo, Dun & Bradstreet, Experian, Krediet bewaking bouw, OnGuard, Ultimoo Incasso, VVCM en NCMN. De CMI heeft in november 2011 de credit management innovation award 2011 gewonnen

Op www.cm-benchmark.nl/ is het volledige rapport te vinden.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >