20-08-2012

Recordaantal faillissementen in juli

In juli lag het aantal faillissementen 57% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. De stijging brengt het totaal aantal bedrijven dat bankroet ging in juli op 813. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de crisis.

Hierbij moet wel opgemerkt worden dat juli 2012 een extra uitspraakdag kende in vergelijking met vorig jaar. Het voortschrijdend gemiddelde over 3 maanden ligt ook hoger dan ooit. De trend van het eerste halfjaar wordt hiermee voortgezet.

Provincies

De enige provincie met een daling van het aantal faillissementen is Flevoland, maar de absolute getallen zijn hier klein. In alle overige provincies steeg het aantal faillissementen, met zeer uiteenlopende percentages van +9% tot +200%. Groningen was net als vorige maand een uitschieter met de hoogste stijging. In Overijssel gingen er relatief gezien (afgezet tegen het totaal aantal bedrijven in de provincie) de meeste bedrijven over de kop. Zeeland is de provincie met zowel absoluut als relatief de minste faillissementen.

Provincie %
Flevoland -  26%
Zuid-Holland +    9%
Noord-Holland +  40%
Gelderland +  48%
Noord-Brabant +  69%
Friesland +  82%
Zeeland +  83%
Limburg +  86%
Drenthe +  92%
Overijssel +128%
Utrecht +133%
Groningen +200%

Sectoren

De grootste stijgingen zijn te zien in de sectoren Bouwnijverheid en Transport . Net als in voorgaande maanden (al sinds augustus 2011) vonden in de sectoren Industrie en Bouwnijverheid relatief gezien (afgezet tegen het totaal aantal bedrijven in de sector) de meeste faillissementen plaats.

Klik hier voor een overzicht van alle faillissementstatistieken.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >