26-09-2012

CMI augustus 2012: slechtste score in twee jaar

Omzetten zakken verder weg en de probleemschulden nemen toe. De naweeën van de zomerperiode in combinatie met de structurele slechte economische ontwikkelingen zorgen voor een historisch lage Credit Managers' Index (CMI).

 

Normaliter is de maand augustus al een maand waarin factoren zoals omzet, nieuwe klanten en totaal geïncasseerd bedrag slecht uitkomen, maar de uitkomst voor augustus 2012 is zorgelijk. De gunstige factoren waar omzet, nieuwe klanten en geïncasseerd bedrag deel van uitmaken, laten overall een spectaculaire daling zien, van 52,2 in juli naar 42,2 nu! Ook komen de negatieve factoren maar niet uit het dal, deze stijgen licht naar 49,5 maar blijven negatief. De voorspelling dat de CMI verder zou dalen is dus uitgekomen. Een klein pluspuntje is het gegeven dat het vervallen saldo nog geen last heeft van de algehele malaise binnen bijna alle gemeten elementen. Van de 10 elementen scoren er 8 onder de maat en daarmee kan worden gesteld dat de voortdurende economische crisis over de volle breedte zijn tol eist.

 

Over de Credit Managers Index

De CMI data is in mei 2012 verzameld. Dit is de zeventiende publicatie die is gebaseerd op een maandelijkse anonieme enquête onder credit managers. De gecombineerde index wordt maandelijks gepubliceerd. De enquête vraagt deelnemers om op te geven of ze verbetering, verslechtering of geen wijziging zien in verschillende gunstige en ongunstige factoren. De methodiek en factoren zijn afgestemd op de sinds 2003 beproefde methode van de NACM, de Amerikaanse uitgever van de Credit Managers Index. De CMI wordt uitgegeven door BurlinQ en Kwestplus en wordt ondersteund door een aantal toonaangevende bedrijven en instellingen in de sector zoals; Credittools, Creditexpo, Dun & Bradstreet, Experian, Krediet bewaking bouw, OnGuard, Ultimoo Incasso, VVCM en NCMN. De CMI heeft in november 2011 de credit management innovation award 2011 gewonnen

Op www.cm-benchmark.nl/ is het volledige rapport te vinden.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >