04-04-2011

Zoekmachine brengt bedrijven in kaart die zijn getroffen door de aardbeving in Japan

Vanaf vrijdag 1 april is er een gratis zoekmachine (Japan Disaster Business Search) beschikbaar die in kaart brengt welke bedrijven gevestigd zijn in de Japanse regio’s die op 11 maart zijn getroffen door de aardbeving en tsunami.

Vanaf vrijdag 1 april is er een gratis zoekmachine (Japan Disaster Business Search) beschikbaar die in kaart brengt welke bedrijven gevestigd zijn in de Japanse regio’s die op 11 maart zijn getroffen door de aardbeving en tsunami. De zoekmachine helpt Nederlandse bedrijven inzicht te krijgen in mogelijke financiële risico’s en gevaren voor hun bedrijfscontinuïteit. De zoekmachine is een initiatief van leverancier van handelsinformatie Dun & Bradstreet.

Jan Willem de Vries, algemeen directeur van Dun & Bradstreet: ‘Dergelijke gebeurtenissen hebben verstrekkende gevolgen en hebben een impact voor bedrijven die rechtstreeks of indirect zaken doen met Japanse bedrijven. We hebben onze data opengesteld om bedrijven te helpen de impact op korte en lange termijn correct in te schatten. Veel Nederlandse bedrijven hebben namelijk Japanse klanten, partners of leveranciers.’ Dun & Bradstreet komt binnenkort teven met een bijgewerkt Japan Risk Line rapport met extra informatie, dat de impact beschrijft van de ramp op de commerciële activiteiten in Japan.

Zoekmachine omvat 150 000 bedrijven in getroffen regio’s
Dun & Bradstreet identificeerde ruim 150.000 bedrijven in de regio’s Fukushima, Miyagi en Iwate op basis van zijn databronnen. Gebruikers kunnen zoeken op bedrijfsnaam of het zogeheten D-U-N-S-nummer: voluit Data Universal Numbering System. Een unieke identificatiereeks die de basis vormt van de wereldwijde D&B-database, waarop de identificatie van individuele ondernemingen en de concernrelaties tussen de ondernemingen is gebaseerd. De zoekmotor toont om welke bedrijven het gaat en of een bedrijf in de getroffen regio is gevestigd.

Gratis rapport

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Laatste nieuws

Om dnb-nederland.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >